Regulament cazare – Pensiunea ARC Bucovina

Codul Turistului

In calitate de gazde, ne dorim sa aveti o sedere cat mai placuta la Pensiunea “ARC Bucovina”, asigurandu-va ca ne vom stradui ca serviciile de cazare oferite va indeplinesc asteptarile si va satisfac doleantele.

Codul si normele de comportament, prezentate mai jos, au rolul de a stabili premisele unei bune functionari a pensiunii, in conditii civilizate, conform normelor legale. El se aplica tuturor turistilor,care il accepta prin insisi faptul cazarii lor in pensiune si trebuie sa i se conformeze fara limite si rezerve, fara exceptie.

 

Reguli de Ordine Interioara – Pentru a va asigura cele mai bune conditii de cazare si confort,incat sa reveniti la noi cu placere de nenumarate ori, va rugam sa tratati cu grija dotarile si ambianta spatiilor pensiunii si sa respectati cu strictete urmatoarele: 

 1. Persoanele care doresc sa se cazeze în pensiune au obligația prezentării actului de identitate , completării fisei de cazare și achitarea serviciilor turistice.
 2. Dacă o rezervare nu a fost achitată parțial/integral anterior datei cazării , pensiunea nu are nici o obligație de a presta servicii turistice in beneficiul vreunei persoane sau firme.
 3. Tarifele afișate pe web site-ul pensiunii ,  sunt informative, ele pot sa crească/scadă in funcție de cerere si ofertă , tarifele afișate in recepție sunt cele practicate de pensiune.
 4. Tarifele practicate de intermediari (agenții turism,booking etc) vor fi mai mari ,in funcție de comisionul practicat de aceștia.     (tarifele reale se găsesc la recepție)
 5. Rezervarea camerelor, efectuată de către client telefonic, prin e-mail sau fax, este informativă.
 6. Ora de check-in este 15.00 si ora de check-out este 11.00 in ziua următoare.
 7. Check-out-ul se face după predarea cheii camerei in recepție si verificarea camerei de catre camerista. Dacă sunt probleme la preluarea camerei (lipsuri,deteriorări) – sesizați recepția.
 8. Este interzisă aplecarea peste balustrada balconului sau trecerea persoanelor dintr-un balcon in celalalt.
 9. Nu este permisă cazarea persoanelor peste capacitatea maxima a camerei.
 10. Pensiunea își rezervă dreptul de a-și selecta clienții. Recepționerii  pot refuza cazarea persoanelor care nu respecta regulamentul pensiunii afișat in recepție, aflate sub influența alcoolului sau drogurilor, violente verbal sau fizic, minorilor ne însoțiți de părinți, profesori sau tutore legal. Este interzis accesul in pensiune cu substanțe inflamabile, droguri, arme albe.
 11. Pensiunea isi rezerva dreptul de a refuza cazarea persoanelor care nu au achitat rezervarea si nici nu au reconfirmat rezervarea.
 12. Oaspeții pensiunii sunt rugați să aibă un comportament decent si un limbaj civilizat. Clienții trebuie sa se conformeze uzanțelor pensiunii: respectarea orelor de odihnă, a normelor de conviețuire socială, a normelor morale, a comportamentului in spații publice etc. Pensiunea poate refuza cazarea in continuare a oaspeților care încalcă in mod repetat prezentul regulament.
 13. Persoanele cazate in pensiune au obligația închiderii ușilor sau ferestrelor camerelor pe perioada in care nu sunt prezenți in cameră. Pensiunea nu iși asumă responsabilitatea in cazul furtului unor bunuri de valoare ale clienților, neasigurate.
 14. Planul de evacuare in caz de urgenta este afișat  pe culoare. Va rugăm urmăriți instrucțiunile personalului îndrumător. In caz de incendiu, anunțați imediat recepția si părăsiți camera.
 15. Pensiunea accepta si plați cu card și voucher vacanță.
 16. Tratati cu grija dotarile si ambianta spatiilor pensiunii;
 17. Pensiunea ARC Bucovina nu isi asuma responsabilitatea pentru furturile din incinta
 18. Pensiunea ARC Bucovina dispune doar de camere pentru nefumători. Fumatul tradițional si tigara electronica nu sunt permise în incinta Pensiunii ARC Bucovina, conform legislatiei aplicabile in vigoare (legea 349/2002 modificata si completata prin legea 15/2016). Persoanele care nu respectă această interdicție pot fi obligate sa părăsească pensiunea si să achite o taxă de igienizare cameră, reprezentând totalul valorii garantiei de 500 euro predate la chack-in sau in cazul nepredarii garantiei se va retine cv-al. a doua nopți de cazare, când se constată încălcarea acestei reguli. Interzis aruncarea resturilor de tigari, in alte locuri decat in scrumiere. Cauzarea unui incendiu, distrugerea bunurilor, apelarea pompierilor, presupun costuri care vor fi suportate de persoana care a cauzat incidentul;
 19. Conform Capit. CRITERII GENERALE din OMT 65/2015 privind clasificarea structurilor de primire turistice, lenjeria si prosoapele se schimba la 3 zile .In caz de necesitate puteti face cerere la receptie pentru schimbarea lenjeriei/prosoapelor.
 20. Pe perioada sederii in Pensiunea ARC Bucovina turistii au obligatia de a pastra curatenia utilizand cosurile de gunoi amplasate in pensiune. Gunoiul si resturile menajere se vor depozita in saci menajeri (pusi la dispozitie gratuit) sau in cosurile de gunoi amplasate pe raza pensiunii;
 21. Pensiunea ARC Bucovina nu percepe taxa de parcare si nu isi asuma raspunderea pentru eventualele probleme aparute (furtul din/de masini, avarieri datorate manevrelor gresite, etc.).
 22. Nu este permis nudismul sau orice forma de exhibitionism in cadrul pensiunii.
 23. Pensiunea ARC Bucovina nu percepe taxa pentru Internet si nu isi asuma raspunderea pentru eventualele defectiuni sau lipsei sporadice a semnalului cauzate de furnizorul de internet sau a suprautilizarii acestuia de catre turisti. Datorită structurii de rezistentă a pensiunii, semnalul wi-fi poate fi mai bun in anumite părti ale acesteia, și  nu in toate spatiile din pensiune.
 24. Nu blocati accesul inspre/dinspre pensiune;
 25. Interzis deteriorarea obiectelor din dotarea pensiunii, curtii pensiunii, salii de evenimente si din zona de agrement. In caz contrar, responsabilii datoreaza societatii comerciale contravaloarea obiectului deteriorat;
 26. Interzisa plecarea din incinta pensiunii cu obiecte din dotarea pensiunii;
 27. Prepararea alimentelor si consumul acestora in camera. Consumul de alimente este permis numai in spatiile special amenajate;
 28. Interzisa introducerea in pensiune a armamentului,armelor albe sau substantelor interzise prin lege.Conform legislatiei romane, consumul sau comercializarea de substante halucinogene sau psihotrope sunt interzise si se pedepsesc conform legii in vigoare;
 29. Interzis mutarea mobilierului din camerele pensiunii sau din celalalte spatii fara acordul administratorului pensiunii;
 30. INTERZIS  lasarea copiilor nesupravegheati cu varsta sub 18 ani. Persoanele adulte cazate in pensiune au obligația supravegherii permanente a copiilor minori care ii însoțesc. Orice incident va purta raspunderea parintilor in cauza. Accidentarea minorilor in incinta sau împrejurimile pensiunii nu poate fi imputată pensiunii. Producerea de pagube in pensiune ca urmare a nesupravegherii minorilor este exclusiv imputabilă adulților care ii însoțesc, aceste pagube urmând a fi achitate de aceștia in recepție.
 31. Sa se anunte cat de repede posibil orice defectiune aparuta;
 32. Nu aruncati in WC obiecte care ar putea conduce la avarierea statiei de colectare a rezidurilor;
 33. INTERZIS acesul in camere cu incaltaminte murdara de noroi. Acesul la piscina-ciubar se va face doar in perioada stabilita de comun acord cu administratorul pensiunii. Interzis accesul in alte spatii ale pensiunii,altele decat cele enumerate la dotarile si spatiile comune 

 

Protectia Mediului:

 • NU uita ca apa este una dintre principalele resurse naturale si apreciaza acest beneficiu si economiseste-o!
 • NU aruncati pungi plastic / igenice / servetele umede / hartie nedegradabila / alte reziduri in alte locuri decat in cele amenajate!
 • NU se va folosi foc in loc deschis, fiind pericol de incendiu pentru vegetatia de conifere ce inconjoara pensiunea.

 

Pentru alte probleme legate de sejur discutați cu recepționerul sau  administratorul.

 

Cap I. Politica de rezervare

 • Intrucat activitatea principala a societatii reprezinta servicii de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata fara mic dejun,si din necesitatea rentabilitatii activitatii ,politica privind cazarea vizeaza:
 • cazarea se face pentru minim doua nopti;
 • nu se fac cazari cu camera in weekenduri ci pentru intrag imobil;
 • nu se asigura micul dejun;
 • Rezervarile sunt considerate a fi ferme doar dupa achitarea unui avans de minim 50% sau 100% din valoarea totala a cazarii solocitate. Plata se poate face prin virament bancar sau prin card de credit/debit.
 • Turistul este responsabil pentru verificarea informatiilor trecute in confirmarea rezervarii primite prin canalul electronic e-mail pentru a nu aparea neconcordante legate de serviciile solicitate.
 • Rezervarea se considera finalizata numai dupa incasarea de catre societatea noastra a avansului solicitat.
 • În cazul persoanelor care nu au rezervare în prealabil,prin mijloacele prezentate pensiunea ARC Bucovina nu garanteaza disponibilitatea camerelor dorite la momentul cazarii.
 • Check In : incepand cu ora 15:00;
 • Check Out : intre orele 08:00 – 11:00.
 • Cazarea se realizeaza in baza actului de identitate si prin completarea documentului de intrare-iesire pus la dispozitie de administratie. Tarifele de cazare se vor afisa pe site-ul pensiunii si la receptie. 

Dotari si spatii comune:

 • living cu semineu si receptia;
 • sala de mese pentru maxim 20 persoane;
 • doua bucatarii cu tot inventarul aferent pentru pregatirea hranei de catre turisti (Nu se asigura / serveste micul dejun);
 • Zona de gratar amenanjata si dotata cu gratar, asigurandu-se de catre propietar lemnele pentru un sinur foc (nu se asigura carbune pentru gratar);
 • terasa-foisor pentru servirea mesei afara;
 • doua scrâncioburi,
 • complex joaca pentru copii;
 • teren sport;
 • parcare autoturisme.    

 

Cap II. Politica de anulare 

 • Orice anulare PARTIALA sau TOTALA a serviciilor comandata de beneficiar trebuie facuta in scris.
 • Anularea rezervarii de catre turist se poate face la adresa de e-mail contact@arcbucovina.ro sau la ro/contact/
 • Dacă rezervarea este anulată cu minim 7 zile înainte de data sosirii, nu va fi perceput nici un comision
 • Dacă rezervarea este anulată in intervalul 7 zile – 24 ore înainte de check-in va fi retinut tariful primei nopti din valoarea avansului platit.
 • Dacă rezervarea este anulată cu mai putin de 24 ore inainte de check-in sau în caz de neprezentare, va fi retinuta intreaga suma a rezervarii.
 • Atentie!!  Plata  avans cu vouchere  vacanta sau card vacanta nu se returneaza in cazul anularii rezervarii.

 

 Politica de anulare in cazul Ofertelor Speciale de Craciun, Revelion, Paste si 1 Decembrie:

 • Orice anulare PARTIALA sau TOTALA a serviciilor comandata de beneficiar trebuie facuta in scris.
 • Anularea rezervarii de catre turist se poate face la adresa de e-mail contact@arcbucovina.ro sau la ro/contact/
 • Dacă rezervarea este anulată cu minim 30 zile înainte de data sosirii, nu va fi perceput nici un comision
 • Dacă rezervarea este anulată in intervalul 30 zile – 14 zile înainte de check-in va fi retinut tariful primei nopti din valoarea avansului platit.
 • Dacă rezervarea este anulată cu mai putin de 14 zile inainte de check-in sau în caz de neprezentare, va fi retinuta intreaga suma a rezervarii.
 • Aceasta politica de anulare se aplica pentru toate rezervarile exceptie facand numai acelea in cazul carora a fost comunicata explicit si in scris de catre Pensiunea ARC Bucovina alta politica de anulare aplicabila.
 • Atentie!!  Plata avans cu vouchere  vacanta sau card vacanta nu se returneaza in cazul anularii rezervarii.

 

Cap III. Politica de check-in si check-out

 • Cazarea se face incepand cu orele 15:00, iar predarea camerelor se face cel mai tarziu la orele 11:00.
 • In cazul in care doriti sa va cazati inainte de orele 15:00, cazarea se face in functie de disponibilitati.
 • In cazul in care doriti sa eliberati camera mai tarziu de orele 11:00, dar fara sa depasiti orele 18:00 sunteti obligat sa ne anuntati cu minim 7 zile inainte iar daca disponibilitatea camerelor permite acest lucru se va achita la receptie o taxa suplimentara ”late check-out” reprezentand jumatate din tariful de cazare al unei camera.
 • Oaspeții care eliberează camerele până la ora 11.00 pot lăsa bagajele la recepție, într-un spațiu dedicat acestui serviciu, pentru un interval de 24 de ore fără costuri suplimentare.

 

Cap IV. Dispute şi reclamaţii

Ne rezervăm dreptul de a emite factura fiscala pentru debitare independent de dorința lor, în cel puțin următoarele cazuri:

 • au părăsit incinta hotelului, fără să plătească pentru serviciile Pensiunii ARC Bucovina de care au beneficiat;
 • au produs degradări sau distrugeri;
 • au plecat cu obiecte care nu le aparțin și a căror contravaloare nu au plătit-o la recepție;
 • nu au anulat rezervarea la termenul stabilit.
 • Orice controversă, dispută sau reclamaţie care ar putea să apară în urma aplicării acestor termeni și condiții, vom încerca să o rezolvăm pe cale amiabilă. În cazul în care nu este posibil, aceasta va intra sub jurisdicţia instanțelor judecătorești Suceava.

Cap V. Program de eliminare a clienților indezirabili

Clientii Pensiunii ARC Bucovina trebuie să aibă grijă de proprietatea încredințată lui pe parcursul cazării. Oaspetii sunt de acord sa protejeze ,sa apere imaginea pensiunii si sa se abtina de la orice  act care al leza imaginea acesteia. Orice încălcare a uzanțelor hoteliere sau a normelor morale și de conviețuire socială dă dreptul pensiunii să întrerupă imediat contractul/cazarea, fără nici un preaviz. Ne rezervăm dreptul de a evacua forțat din Pensiune oaspetii indezirabili. Ținând cont de cele menționate mai sus, ne rezervăm dreptul de a ne selecta oaspetii.

Cap VI. Clauze finale

Considerăm că orice client în momentul accesării oricărui serviciu oferit de către Pensiunea ARC Bucovina a luat cunoștință de termenii și condițiile mai sus menționate și le-a acceptat tacit.

Cap VII. Modificări termeni și condiții

Termenii și condițiile pot fi modificate oricând de către Pensiunea ARC Bucovina fără a se face notificări în prealabil.

 

Acest regulament vine in intampinarea asteptarilor turistilor nostrii. In cazul nerespectarii uneia sau mai multor restrictii din acest regulament, ne rezervam dreptul de a actiona conform legii pentru incalcarea proprietatii private sau a regulilor interne ale acesteia. Va multumim pentru cooperare si va dorim o sedere cat mai placuta!

 

De amintiri frumoase, ne ocupam noi! 

Administratorul Pensiunii “ARC Bucovina”